Είναι μόλις 17 ετών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα του γυναικείου tae kwon do, σε όλη την Ελλάδα. Η κλήση της Πατρινής αθλήτριας της Κίνησης Θεώνης Κεφαλά, στην εθνική ομάδα επιβεβαίωσε την παραπάνω διαπίστωση. 

Η αθλήτρια του Χρήστου Ανδριακόπουλου έχοντας βγει πρώτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της (-59 κιλά), συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία, πλέον ετοιμάζεται για να πάρει μέρος με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στους πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν πιθανότατα στα τέλη του ερχόμενου Μάη, στην Ισπανία. 

Είναι η πρώτη φορά που η Θεώνη Κεφαλά θα αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη για αυτό. "Τα συναισθήματα που νιώθω είναι απερίγραπτα. Ήταν ένας από τους βασικούς μου στόχους να κληθώ στην εθνική ομάδα και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό". 

Στόχος της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα είναι απλά και μόνο μία εμπειρία και η συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. "Σίγουρα η εμπειρία αυτή για μένα θα είναι σημαντική, όμως, δεν θέλω να περιοριστώ απλά και μόνο εκεί. Πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες για να πετύχω μία καλή διάκριση και να ανέβω στο βάθρο. Αυτός είναι και ο στόχος μου. Να πάρω ένα μετάλλιο ή τουλάχιστον αυτό θα προσπαθήσω". 

Η 17χρονη αθλήτρια, πέρα από τις υποχρεώσεις της στον πρωταθλητισμό που έχει ακολουθήσει, είναι μαθήτρια και ειδικότερα φέτος, που βρίσκεται στην Β' Λυκείου, έχει ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα. "Όλα γίνονται με σωστό προγραμματισμό και καλή διαχείριση του χρόνου" τονίζει η Θεώνη Κεφαλά.


Άλλωστε, εκτός από το tae kwon do, η ίδια έχει στόχους και στο σχολείο της. "Θέλω να περάσω στις στρατιωτικές σχολές και συγκεκριμένα σε αυτή της Πολεμικής Αεροπορίας" τονίζει. Όταν αγωνίζεται στο tae kwon do νιώθει ιδιαίτερα συναισθήματα και αυτό που ζητάει κάθε φορά είναι η απόλυτη συγκέντρωση σε σε αυτό που κάνει. 

"Είναι κάτι που με εκφράζει το tae kwon do. Θέλω να συνεχίσω και να προχωρήσω όσο γίνεται πιο ψηλά". Στο πλευρό της έχει πάντα κοντά της την οικογένεια της, τον δάσκαλο της, αλλά και όλη την ομάδα της Κίνησης, με τους συναθλητές της να την βοηθούν, να την χαίρονται, αλλά και να την καμαρώνουν. 

"Είναι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει σε όλα. Από την οικογένεια και τον δάσκαλο μου, μέχρι και τα παιδιά της ομάδας μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και να ξέρουν ότι αγωνίζομαι και για αυτούς κάθε φορά".