Οι μαθητές του ΓΕΛ Δεμενίκων είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την κατάληψη τους, ζητώντας η φωνή τους να ακουστεί στο υπουργείο Παιδείας και να τους λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρμόδιοι. 

Έτσι για άλλη μία μέρα, τέταρτη συνεχόμενη, συνεχίστηκε η κινητοποίηση των μαθητών του Λυκείου Δεμενίκων. "Ωστόσο, αυτή την φορά οι μαθητές ζητούν η φωνή τους να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά" τονίζουν χαρακτηριστικά. Δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την ισχύ του νέου συστήματος "εξόντωσης", όπως το χαρακτηρίζουν. 

Οι μαθητές ζητούν από όλες τις σχολικές κοινότητες για άλλη μια φορά να μην υποχωρήσουν. Ζητούν επίσης ο Οργανισμός Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης να σταθεί στο πλευρό τους και ζητούν απεγνωσμένα οι διαμαρτυρίες τους να φτάσουν ως το υπουργείο.

"Σε μια χώρα που όλα υποβαθμίζονται, απαιτούμε την σωστή και άμεση αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και ως επακόλουθο, απαιτούμε ένα καλύτερο μέλλον" αναφέρουν ομόφωνα οι μαθητές του ΓΕΛ Δεμενίκων.

Αξίζει να τονίσουμε ότι στους εκπαιδευτικούς κύκλους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχει φόβος να ξεκινήσει κύμα καταλήψεων και σε άλλα λύκεια της Πάτρας, σε μία κρίσιμη καμπή της σχολικής χρονιάς, την στιγμή που αρκετοί μαθητές ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις, διαβάζοντας όλη μέρα, στην προσπάθεια τους να περάσουν σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το Υπουργείο Παιδείας με όλες αυτές τις αποφάσεις του για αλλαγές, συγχωνεύσεις, προγράμματα που δεν βγαίνουν και μετονομασίες, έχει μπει ειδικότερα στην περιοχή, στο μάτι του κυκλώνα για τα καλά.