Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να λειτουργήσει το Moxy Patras Marina Hotel, στην Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Ένα από τα κτίρια που εδώ και χρόνια ήταν παρατημένο και λεηλατημένο, χωρίς τίποτα να λειτουργεί, όχι μόνο παίρνει ζωή, αλλά αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο, τόσο στους εσωτερικούς του χώρους, όσο και εξωτερικά, δίνοντας μια άλλη όψη, σε ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. 

Σύμφωνα με την σελίδα του ξενοδοχείου η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο. Το νέο ξενοδοχείο θα ονομάζεται Moxy Patra Marina και όλα δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της τουριστικής αναγέννησης της Πάτρας.

Θυμίζουμε ότι το Moxy Patra Marina φτιάχτηκε μέσα σε ελάχιστα σχετικά χρονικό διάστημα, πάνω στο πρώην "Μωρέας", το ξενοδοχείο που υπήρχε εκεί και που δεν λειτουργούσε από τα μέσα της δεκαετίας του '80.  

Ένα κτίριο επιβλητικό που δέσποζε στην περιοχή και για πολλούς συμβόλιζε ένα σημάδι της παρακμής της Πάτρας, παίρνει και πάλι ζωή. Εξωτερικά το κτίριο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την μορφή που είχαν οι μακέτες του έργου.

Στους εσωτερικούς του χώρους, κρίνοντας από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς από την εταιρεία του ξενοδοχείου, υπάρχουν δεκάδες σύγχρονες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους επισκέπτες του. 

Το κτίριο, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, έχει ανακαινιστεί πλήρως. Το Moxy Patra Marina διαθέτει 116 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης 42 ιντσών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα του το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της Πάτρας και συνδυάζει ένα έξυπνο τεχνολογικό περιβάλλον, με σύγχρονο στυλ διαβίωσης. Στο τελευταίο όροφο υπάρχει πισίνα και roof garden, γυμναστήριο και πολλά ακόμη. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2016 η «ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ» (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το κτήριο με σκοπό μετά από εργασίες ριζικής ανακατασκευής να επαναλειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο, ενώ τον Ιούλιο του 2017 ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το μεγάλο αμερικανικό όμιλο Marriott και συγκεκριμένα το brand Μoxy.

Τη διαχείριση του νέου ξενοδοχείου, ανέλαβαν η Shaner Italia, του αμερικανικού «The Shaner Hotel Group» που διαχειρίζεται πάνω από 50 ξενοδοχεία σε ΗΠΑ, Ιταλία και Μπαχάμες και η ελληνική CS Hospitality.