Ο εργολάβος έπιασε δουλειά στο Παλαιό Αρσάκειο στην οδό Μαιζώνος και ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά στολίδια της Πάτρας πρόκειται να πάρει και πάλι ζωή. 

Το κτίριο, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, θα αποτελέσει το νέο δημαρχείο της Πάτρας ή καλύτερα των έδρα των δεκάδων δημοτικών υπηρεσιών της αχαϊκής πρωτεύουσας που αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες, σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα ο δήμος να πληρώνει από το ταμείο του ενοίκια στους ιδιώτες. 

Οι εργασίες που θα γίνουν στο Παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας θα έχουν την μορφή ανάπλασης και συντήρησης του κτιρίου το οποίο ήταν για πολλά χρόνια μέσα στην εγκατάλειψη, παρόλο που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της δημοτικής περιουσίας. Πέρα από τις εργασίες ανάπλασης το κτίριο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, κάτι που σίγουρα θα το σώσει από την υγρασία και την φθορά. 

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΠΣΑ και ο συνολικός προϋπολογισμός του θα φτάσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη και τις προβλέψεις που έχουν γίνει για το έργο, βασικό μέλημα του εργολάβου που έχει αναλάβει τις εργασίας είναι να μην αλλοιωθούν τα κύρια χαρακτηριστικά του κτιρίου και να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του που είναι κλασικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και εκφράζει την πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας. 


Έχει άλλωστε χαρακτηριστεί από τα αρμόδια υπουργεία όχι μόνο ως ένα διατηρητέο κτίριο, αλλά και ως μνημείο για την Πάτρα. Στο Παλαιό Αρσάκειο θα μεταφερθεί η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία αιθουσών που να φιλοξενούν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, πέρα από την εγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών.

Πάντως, τα γραφεία του δημάρχου και των αντιδημάρχων θα παραμείνουν στην Μαιζώνος. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 1,5 χρόνο από τώρα. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr από τις εργασίες: