Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019.

"Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις για να βλέπουν εκείνα που αυτό επιθυμεί) τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι «αγωνίζονται» για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ.

Η Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας παρά τις απαράδεκτες ενέργειές τους, μετά και την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Συνέδρων, έλαβε τη σημερινή απόφαση σεβόμενη το νόμο και το καταστατικό, πάνω από όλα όμως σεβόμενη μία δημοκρατική διαδικασία, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την εκτοξεύουν. Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία" αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες αποφάσισε σήμερα:

Την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησής μας, στις 4-4-2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου μας αφού προηγηθεί σχετική έρευνα με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων. Το πρόγραμμα του 37ου Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συμπτυχθούν και θα ολοκληρωθούν σε μια μέρα, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Η ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου μας σε μια μέρα είναι απόλυτα αναγκαία, δεδομένων και των απειλών για τη μη πραγματοποίησή του, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς και για λόγους περιστολής της σχετικής δαπάνης, μετά και την μεγάλη οικονομική ζημία της Συνομοσπονδίας μας από τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα.

Στο ζήτημα της χορήγησης δελτίου (κάρτας) συνέδρου, αποφασίζουμε εκ νέου να ισχύσει η προηγούμενη απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής της 7-3-2019 και συγκεκριμένα: Θα εφοδιαστούν με δελτίο (κάρτα) συνέδρου όλοι οι αντιπρόσωποι που τα έγγραφά τους βρέθηκαν εντάξει, με εξαίρεση τις οργανώσεις ΠΟΥΠΑ, ΟΣΜΕ, Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Ομοσπονδία Θυρωρών, που δεν βρέθηκαν εντάξει και για τις οποίες αποφασίστηκε να μη συμμετέχει ένας αντιπρόσωπος για καθεμιά από αυτές. Αναφορικά με την Ομοσπονδία Θυρωρών, μάλιστα, ανακλήθηκε στο μεταξύ μετά από αίτησή μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, η προσωρινή διαταγή διορισμού του αντιπροσώπου της. Αποφασίζουμε να επικυρώσουμε και με απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησής μας την από 7-3-2019 απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής. Η χορήγηση των καρτών στους συνέδρους θα γίνει με νόμιμο και ασφαλή τρόπο. Ευνόητο είναι ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία του άρθρου 18 παρ. 6 του καταστατικού μας, που προβλέπει την παραπομπή των περιπτώσεων εκείνων των αντιπροσώπων που δεν βρέθηκαν εντάξει και των περιπτώσεων των αντιπροσώπων για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις, στην Επιτροπή Ελέγχου Πληρεξουσίων, η οποία θα εισηγηθεί στο Πανελλαδικό Συνέδριο, και εκείνο θα αποφασίσει τελεσίδικα για τη συμμετοχή των εν λόγω αντιπροσώπων.

Τέλος, επειδή τα βίαια επεισόδια, που οδήγησαν τελικά στη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας στην Καλαμάτα, είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, σωματικές βλάβες, παράνομη βία και απειλές κατά συνέδρων μας, αποφασίζουμε, σύμφωνα με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων που υπογράφουν το σχετικό κείμενο και το οποίο παραδίδουμε για τα πρακτικά, να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα (πράξεις και παραλείψεις) που διαπράχθηκαν στην Καλαμάτα. Επιπλέον, λόγω της σοβαρότατης οικονομικής και ηθικής ζημίας, που προκάλεσε στη ΓΣΕΕ η μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, αποφασίζουμε να ασκηθούν και όλες οι αστικές αξιώσεις κατά των υπευθύνων για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υπέστη η Συνομοσπονδία μας.

Τα μέλη της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, για την αντιμετώπιση των κάθε είδους αναγκών της ΓΣΕΕ, αποφασίζουν μέχρι τη συγκρότηση του νέου ΔΣ να διενεργούνται οι πληρωμές των κάθε είδους υποχρεώσεων της ΓΣΕΕ, όπως, εντελώς ενδεικτικά, η πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού, των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, των φόρων κάθε είδους, των εξόδων μετακίνησης συνδικαλιστικών στελεχών, των λογαριασμών ΔΕΚΟ, των συμβασιοποιημένων υποχρεώσεων Συνεδρίου, των εξόδων διοργάνωσης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ της 4ης Απριλίου 2019, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης, ακόμη και αν δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα.