Αρνητική είναι η απάντηση του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, επιβεβαιώθηκε η άρνηση των τμημάτων και των Σχολών στο σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δημιουργούνται τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Ήδη από ημέρες, η πλειονότητα των τμημάτων – περί τα 20 σε σύνολο 24 – και των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών με αποφάσεις τους είχαν απορρίψει το σχέδιο.

Μάλιστα, ακόμα και το τμήμα Ιατρικής, όπου διδάσκει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία είναι θετική στην πρόταση Γαβρόγλου, απέρριψε την εν λόγω πρόταση.

Κρίσιμη θα είναι η συνάντηση της Πέμπτης στο Υπουργείο Παιδείας ανάμεσα στον Υπουργό Κώστα Γαβρογλου και την ακαδημαϊκή ηγεσίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτορες) όπου θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών και το σχέδιο συγχώνευσης με το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε τι προβλέπει το σχέδιο Κώστα Γαβρόγλου σύμφωνα με το esos.gr:


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών