Η σημερινή μαζικότατη κινητοποίηση δεκάδων φοιτητικών συλλόγων ύστερα από 5 ώρες έλαβε τέλος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Συγκεκριμένα, 18 Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου αλλά και οι αντίστοιχοι από τα τμήματα του ΤΕΙ και του Αγρινίου, πήραμε απόφαση να αγωνιστούμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις, για συνολική αναβάθμιση των σπουδών τους.  Η απάντηση της συγκλήτου ήταν αποκαλυπτική και για άλλη μια φορά γυρνάει την πλάτη στους φοιτητές. Η σύγκλητος αποφάσισε να μη δεχτεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αλλά να συζητήσει για τη δημιουργία ενός άλλου σχεδίου συγχώνευσης. Στη βάση αυτή προτάθηκε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας για την προώθηση του νέου σχεδίου συγχώνευσης.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που βάζει ταφόπλακα στις σπουδές μας μέσω των συγχωνεύσεων.
  • Να μην γίνει καμία συζήτηση για την εφαρμογή ενός άλλου σχεδίου συγχωνεύσεων.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των σπουδών μας, να μην κοπεί ούτε ένα μάθημα ή εργαστήριο λόγω έλλειψης καθηγητών, προσωπικού ή υλικοτεχνικών υποδομών. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού.
  • Θέλουμε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ για κάθε επιστημονικό αντικείμενο που να μας εξασφαλίζει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!

Οι φοιτητές δεσμευόμαστε πως ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ούτε μασάμε κουτόχορτο! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με τους φοιτητές της ΣΤΕΦ στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/3 στις 11:00 π.μ.. Δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τον αγώνα μας με εκ νέου γενικές συνελεύσεις, με συνελεύσεις ετών, συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων.

ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!"