Ένοχος κρίθηκε ομόφωνα ο 35χρονος άνδρας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017, στη Φορτέτσα του Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε κάθειρξη 12 ετών, με μειωμένο όμως καταλογισμό, λόγω ανυπαίτιας μέθης από αλκοόλ, πρόταση που έγινε δεκτή. Μάλιστα το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε την αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης και ο 35χρονος δεν επιστρέφει στη φυλακή, όπως αναφέρει το cretalive.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων και η απολογία του 35χρονου

Το πρωί στο δικαστήριο Ηρακλείου κατέθεσαν οι συγγενείς του 35χρονου και του 61χρονου, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σύσσωμη η οικογένεια φαίνεται πως στηρίζει τον πατροκτόνο λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή».

Τόσο η θεία του 35χρονου όσο και η γιαγιά του με δάκρυα στα μάτια μίλησαν με καλά λόγια για την σχέση των δύο ανδρών, ενώ σημείωσαν πως ένας καβγάς σε συνδυασμό με την κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ από τον πατροκτόνο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 61χρονου.

Την ίδια ώρα, ο 35χρονος μίλησε για τις εξαρτήσεις του από το αλκοόλ και την κάνναβη, λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε πιει αρκετά.

Το μοιραίο βράδυ

Ο 35χρονος γιος, φέρεται να είχε πιει απίστευτα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε καφενείο της περιοχής όπου διασκέδαζε μαζί με το θύμα.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί οι δύο άνδρες φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε μία συγγενής τους.