Επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στα βασικά ζητήματα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα των δύο φύλων, την απόδοση ιθαγένειας και τις προσλήψεις στους δήμους, εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης, τόνισε ότι είναι λάθος η κριτική ότι η αύξηση της ποσόστωσης θα έπρεπε να αναφέρεται στο σύνολο της Επικρατείας κι όχι ανά νομό, καθώς υπάρχει ανάγκη ενός τέτοιου μέτρου που να δίνει στην πράξη τη δυνατότητα έκφρασης των γυναικών-στελεχών στην περιφέρεια κι επισήμανε ότι αυτή η διάταξη βρίσκει τη στήριξή της από όλο το φάσμα των γυναικών.

Αναφορικώς με τις ρυθμίσεις για την απόδοση ιθαγένειας ο πρ. υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι με την τοποθέτησή της η ΝΔ δείχνει ότι υποχωρεί ο ευρωπαϊσμός της, ενώ με βάση την θέση, όπως είπε, του Μάκη Βορίδη ότι θα καταργηθεί η απλή αναλογική, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά υπερασπίζεται ό,τι πιο συντηρητικό υπήρξε στον αυτοδιοικητικό χώρο, «ένα παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα».

«Αυτό το κατεστημένο τρέμει υποχωρεί και θα πάρει το αντίστοιχο μήνυμα στις εκλογές που έρχονται. Όλα όσα υπηρετήσατε αυτό το διάστημα πλησιάζουν προς το τέλος τους. Μια μεγάλη αυτοδιοικητική τομή γίνεται πράξη, που θα αναγκάσει τους εκπροσώπους της να μην κρύβονται πίσω από πλαστές πλειοψηφίες αλλά να τοποθετούνται με συγκεκριμένες προτάσεις και να αναζητούν τον κοινό τόπο όπου υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

Με αιχμή την απόφαση της ΚΕΔΕ για τις προσλήψεις τους Δήμους, ο κ. Σκουρλέτης ανάφερε ότι η ΝΔ απομονώθηκε από τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς που πρόσκεινται στο χώρο της, ενώ την κατηγόρησε ότι είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας τηρώντας αρνητική στάση απέναντι στους μόνιμους διορισμούς στην καθαριότητα των δήμων.