Το "κρυφτούλι" με τους μετανάστες και τους λιμενικούς συνεχίζεται, με το κύμα της προσφυγικής ροής να παραμένει σταθερό μπροστά από το νέο λιμάνι της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών αρχών και του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας αυτή τη στιγμή πάνω από 100 άτομα διαμένουν στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα κάγκελα του νέου λιμανιού για να ταξιδέψουν στην Ιταλία παράνομα. 

Οι άνθρωποι αυτοί όμως πλέον έχουν αλλάξει τακτική. Δεν εμφανίζονται μπροστά από το νέο λιμάνι σε όλη την διάρκεια της ημέρας, φοβούμενοι προφανώς κάποια παρέμβαση της Αστυνομίας. Βγαίνουν έξω από τις κρυψώνες τους, στα πρώην εργοστάσια, όταν δουν κάποιο καράβι να έρχεται από μακριά, στο βάθος του Πατραϊκού. 

Υπάρχουν, άλλωστε και ορισμένοι που ανεβαίνουν στα κεραμίδια και στις στέγες των κτιρίων, κόβοντας κίνηση. Αλλαγές υπάρχουν και ως προς τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να καταφέρουν να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τις αρχές, έχοντας σταματήσει πλέον τις μαζικές επιδρομές στα φορτηγά ή τις εξορμήσεις τους στο νέο λιμάνι, όταν έβλεπαν κίνηση. 

Ωστόσο, ο αριθμός τους παραμένει σταθερός και μέχρι τώρα παρά τη συνεχόμενη προσφυγική ροή που έρχεται από την Τουρκία στην Ελλάδα, στην Πάτρα τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, χάρης κυρίως στη σωστή συνεργασία που έχουν Αστυνομία και Λιμενικό.