Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Χρήστος Πατούχας επισκέφτηκε τα Γραφεία του ΝΟΠ την Τρίτη (12/03/2019) μετά από πρόσκληση, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση η και ανταλλαγή απόψεων και για τα θέματα του ΝΟΠ και η θέση του Ομίλου στο υπό διαμόρφωση παραλιακό μέτωπο.

Από πλευράς του ΝΟΠ στην έβδομη κατά σειρά συνάντηση με υποψηφίους Δημάρχους, παρίσταντο ο πρόεδρος Π.Καθρέπτας, ο αντιπρόεδρος Κ.Δάσιος, ο ταμίας Ν.Κανταράκης, ο γεν. γραμματέας Τ.Καλοκαιρινός, ο νομικός σύμβουλος Γ.Μιχαλόπουλος, και το αναπληρωματικό μέλος Π.Κοκμοτός, ενώ ο κ.Πατούχας συνοδευόταν από τον συνεργάτη και πρώην μέλος της διοίκησης του Ομίλου κ.Κώστα Μοίραλη.

Ο κ. Χρ.Πατούχας, έδειξε να γνωρίζει τα θέματα των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ στο παραλιακό μέτωπο και ήταν σύμφωνος με την συνέχιση της αυτόνομης παρουσίας του ΝΟΠ ως ιστορικού συλλόγου της πόλης στον παραχωρημένο από την πολιτεία χώρο του. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει τον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων που της ανήκουν, καθώς είναι υπεύθυνη για την λειτουργία και την συντήρησή τους.


Η περίπτωση του ΝΟΠ είναι ιδιαίτερη και πρότεινε να υπάρξει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΝΟΠ και του Δήμου Πατρέων, ώστε ο ΝΟΠ να διατηρήσει την αυτόνομη λειτουργία και εκμετάλλευση του χώρου στο απώτερο μέλλον, με την δυνατότητα κατασκευής ελαφριών τύπου εγκαταστάσεων στο οικόπεδο και στην θάλασσα για την χρήση από τα τμήματα του Ομίλου.

Στο θέμα της παροχής νερού προς το κολυμβητήριο του ΝΟΠ ο κ.Χρ.Πατούχας δεσμεύτηκε να συμβάλει ώστε να γίνει καλύτερος διακανονισμός των παλιών οφειλών προς την ΔΕΥΑΠ. Στο θέμα του ελλιμενισμού των αγωνιστικών σκαφών του ΝΟΠ δήλωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τα αρμόδια υπουργεία και στην βάση της ισονομίας.

Το ΔΣ του ΝΟΠ ευχαριστεί τον κ. Χρ.Πατούχα για την αποδοχή της πρόσκλησης και την υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα του Ομίλου και εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά του.