Η πίτσα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα εδέσματα παγκοσμίως, που αφενός έχει φανατικούς υποστηρικτές που δεν θα πάψουν ποτέ να προτιμούν την παραδοσιακή γεύση με τυρί και σάλτσα ντομάτας κι αφετέρου έχει κι εκείνους που προτιμούν να πειραματίζονται με τις γεύσεις της.

Ας γνωρίσουμε κάποια περίεργα στοιχεία για τις πίτσες, σύμφωνα με το perierga.

– Οι Ναπολιτάνοι ήταν αυτοί που δοκίμασαν πρώτοι τις ντομάτες πάνω στην πίτσα σε μορφή σάλτσας, όταν ήρθαν στην Ευρώπη από το Περού, το 1522.

– Το παγκόσμιο ρεκόρ σε κατανάλωση πίτσας το έχει ένας Ρουμάνος, ο Cristian Dumitru, ο οποίος έφαγε τέτοια ποσότητα πίτσας που σε κιλά ισούται με το βάρος του.

– Στην Αργεντινή, οι πίτσες παρασκευάζονται μόνο με τυρί και το πολύ δυο ακόμη υλικά.

– Στην Αυστραλία, η πίτσα Χαβάη που αποτελείται από ζαμπόν και ανανά, κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων πίτσας της χώρας.

– Το ρεκόρ των περισσότερων παραγγελιών πίτσας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα που ο Αμερικανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ηθοποιός OJ Simpson ξέφυγε από την καταδίωξη της αστυνομίας. (Η καταδίωξη μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση)

– Στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο παρασκευάστηκαν οι πρώτες πίτσες με σοκολάτα και μπανάνα. Η πίτσα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της πόλης, γι΄αυτό και όρισαν τη 10η Ιουλίου σαν μέρα της Πίτσας.

– Η μεγαλύτερη στρογγυλή πίτσα που ψήθηκε ποτέ είχε διάμετρο 37,4 μέτρα.

– Η μεγαλύτερη ορθογώνια πίτσα που έχει φτιαχτεί είχε μήκος 200 μέτρα, κατασκευάστηκε στη Βιτσέντζα της Ιταλίας και στην παρασκευή της χρησιμοποιήθηκε 1 τόνος αλεύρι, 300 κιλά τομάτες, 200 κιλά μοτσαρέλα, 10 κιλά μανιτάρια και 60 κιλά ζαμπόν.