Η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση του ερχόμενου Μαΐου ήταν η αφορμή για να συναντηθούν οι δρόμοι μας με το Νεκτάριο Φαρμάκη. Συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας είναι Υγεία στην Πολιτική. Και αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί για να φέρουμε την πολιτική αλλαγή στη Δυτική Ελλάδα.

Δεν μας αξίζει μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας. Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας που την εμπιστεύτηκαν. Συνέχισε να παίζει στις πλάτες τους ένα παιχνίδι προσωπικών και μικροκομματικών συμφερόντων.

Κουραστήκαμε να βλέπουμε την Δυτική Ελλάδα να παραμένει μία από τις φτωχότερες Περιφέρειες της χώρας και της Ευρώπης και να διώχνει τα νέα παιδιά στο εξωτερικό προκειμένου να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά. Ως εδώ! Δεν πάει άλλο.

Προσωπικά, είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησα στην επαγγελματική και την κοινωνική διαδρομή μου χωρίς να κάνω εκπτώσεις.

Προέρχομαι από το χώρο της υγείας. Ζω από πολύ κοντά την καθημερινότητα των συμπολιτών μου και γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εξακολουθώ μετά από πολλά χρόνια στον επαγγελματικό στίβο να θεωρώ ύψιστη τιμή να με χαιρετούν στο δρόμο άνθρωποι με τους οποίους βρεθήκαμε σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Παρακολουθώ διαχρονικά όσα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς ευθύνης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια προβλήματα την κρατούν σε στασιμότητα. Δεν είμαι από εκείνους που θα μηδενίσουν ότι θετικό μπορεί να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Από τη φύση μου είμαι ανοικτός στις συνεργασίες και πρόθυμος να εργαστώ για να φέρω καλύτερα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη στάση ζωής επιβεβαιώνεται από την συνδικαλιστική μου πορεία, καθώς έχω συνεργαστεί με συναδέλφους ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων για να καταφέρουμε όλοι μαζί να παραμερίσουμε νοοτροπίες του παρελθόντος και να ξεπεράσουμε εμπόδια.

Αν μου κάνουν οι Αχαιοί την τιμή να τους εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας δεσμεύομαι να συνεργαστώ ειλικρινά και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους. Γνωρίζουν ότι το έχω κάνει από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα μέχρι σήμερα και θα το κάνω ξανά από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Για εμένα ο Β’ βαθμός της Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα ανοικτό πεδίο εφαρμοσμένης πολιτικής που εμπνέεται από τη συλλογικότητα και όχι το τερέν μιας στείρας κομματικής αντιπαράθεσης. Αυτό το γνωρίζουν όλες και όλοι.  

Όπως αγωνίστηκα και αγωνίζομαι στην Υγεία για σύγχρονες πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις, έτσι θα αγωνιστώ και για να φέρουμε Υγεία στην Πολιτική. Ζητάω από εσάς να με εμπιστευτείτε και να είστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθώ με επιτυχία στις προσδοκίες σας.