Πρωτοφανές ήταν αυτό που έγινε στην πλατεία Γεωργίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων της εστίασης, στον απόηχο της μεγάλης κινητοποίησης που έκανε ο ΣΚΕΑΝΑ, κλείνοντας τα καταστήματα του κλάδου για ένα 24ώρο. 

Από το πρωί της Δευτέρας οι καφετέριες και τα εστιατόρια ήταν κλειστά και η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών χωρών εστίασης και αναψυχής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΚΕΑΝΑ. Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου η ανταπόκριση ήταν επίσης μεγάλη, με ένα σημαντικό μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και των υπαλλήλων των καταστημάτων εστίασης να δίνουν το παρών. 

Στις ομιλίες που ακούστηκαν υπήρξε ταύτιση των απόψεων, κυρίως από τα μέλη του συλλόγου, καθώς όλοι τους μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον και να συναισθανθούν απόλυτα την απόγνωση που βρίσκονται και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει από την εξοντωτική φορολογηση, τα σκληρά πρόστιμα, τις συνεχείς και απρόσμενες αλλαγές στο τρόπο φορολόγησης, την ανάγκη να ανταποκριθούν σε υψηλές προδιαγραφές που τίθενται από το κράτος και που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας.

Σε όλα αυτά που σε τελική ανάλυση οδηγούν τις επιχειρήσεις τους στην φυτοζωία και σταδιακά σε έναν αργό θάνατο. Οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες εστίασης, και ειδικότερα οι παλιοί του χώρου, δεν θυμούνται ξανά μία τέτοια κινητοποίηση να είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Η εστίαση της Πάτρας και όχι μόνο ένωσε την φωνή της και όλοι μαζί έγιναν ένα. 

Η αρχή έγινε και αυτό είναι το σημαντικό. Την αναμνηστική φωτογραφία την έβγαλαν τα μέλη του συλλόγου, στο τέλος της συγκέντρωσης της πλατείας Γεωργίου.