Με τρεις ταινίες που θα ικανοποιήσουν μικρούς αλλά και μεγάλους συνεχίζει τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα ο «Απόλλωνας»! «Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού» με τον Βενσάν Κασέλ, έρχεται να εξιστορήσει την περιπετειώδη ζωή ενός πρώην κατάδικου που γίνεται σερίφης στη Γαλλία του Ναπολέοντα. «Η Χήρα» με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νιλ Τζόρνταν θα προσφέρει αγωνία στο ατμοσφαιρικό αυτό θρίλερ. Μια νέα ταινία για τους μικρούς φίλους έρχεται αυτή την εβδομάδα, με το «Πάρκο των Θαυμάτων» (Wonder Park) να υπόσχεται ατελείωτο γέλιο και διασκέδαση.

 «Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού»

Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ, ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας, είναι ένας θρύλος. Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων. Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε. Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές προθέσεις του, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης. Ένας συναρπαστικός αληθινός χαρακτήρας – στρατιώτης, κατάδικος, αστυνομικός, συγγραφέας και ιδιωτικός ντετέκτιβ – πηγή έμπνευσης για τον Βοτρέν του Μπαλζάκ, τον Γιάννη Αγιάννη του Ουγκώ και τον Ντυπέν του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Σκηνοθεσία: Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Ηθοποιοί: Βενσάν Κασέλ, Όλγα Κιριλένκο, Φρέγια Μέιβορ, Όγκουστ Ντιλ, Φαμπρίς Λουκινί, Tζέιμς Τιερέ

Διάρκεια: 110 λεπτά


«Η Χήρα»

Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της. Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν

Ηθοποιοί: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία, Πάρκερ Σόγιερς, Κολμ Φιόρε

Διάρκεια: 97 λεπτά


«Πάρκο των Θαυμάτων» (Wonder Park) (μεταγλωττισμένο)

Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει. Όταν το αγαπημένο της πάρκο κινδυνεύσει, μόνο εκείνη μπορεί να σώσει τη δημιουργία της με τη βοήθεια της ασταμάτητης φαντασίας της και των πολύ ξεχωριστών φίλων της.

Σκηνοθεσία: Ντίλαν Μπράουν

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Φώτης Πετρίδης

Ηθοποιοί (φωνές): Τζένιφερ Γκάρνερ, Μίλα Κούνις, Μάθιου Μπρόντερικ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζον Όλιβερ, Τζέφρι Τάμπορ

Ακούγονται οι: Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Άγγελος Λιάγκος, Φώτης Πετριδης, Άριελ Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Μάρκος Σιώνης

Διάρκεια: 79 λεπτά


Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη 21/3 έως Τετάρτη 27/3:

«Πάρκο των Θαυμάτων», καθημερινά στις 17:00, εκτός Σαββάτου 23/3 Λόγω Παράστασης Θεάτρου Σκιών
«Ο Τυχοδιώκτης του Παρισιού» ,καθημερινά στις 19:00
«Η Χήρα», καθημερινά στις 21:30