"Με το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση  που μας φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζεται η μόρφωση μας και μας προσθέτουν και άλλα  εμπόδια στο δικαίωμα μας να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο που διαλέξαμε. Όλοι μας έχουμε κοινό ενδιαφέρον για την επιστήμη μας και θέλουμε τις γνώσεις μας να τις προσφέρουμε στην κοινωνία! Είμαστε από την ίδια πλευρά και μπορούμε μαζί να γκρεμίσουμε αυτά τα εμπόδια που μας υψώνουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ στις σπουδές μας και στο μέλλον μας!!!

Οι σπουδαστές της ΣΕΥΠ δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να συσπειρωθούμε στις γραμμές του Συλλόγου μας, ώστε να συνδυάσουμε τις ανησυχίες και το ενδιαφέρον μας για να αποκτήσουμε περισσότερα εφόδια με την συλλογική διεκδίκηση για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!!  

Συγκεκριμένα, το τμήμα της  Κοινωνικής Εργασίας κρίνεται αναγκαίο εν όψει της αντιλαϊκής πολιτικής  και των νέων δυσκολιών που συνεχώς προκύπτουν. Οι δράσεις μας έχουν αγκαλιάσει όλες τι ευπαθείς ομάδες του Δήμου Πατρέων κυρίως μέσω της πρόληψης και της ενημέρωσης. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας αφαιρεί την ανάγκη να προσφέρουμε τις γνώσεις  του επαγγέλματος μας στην κοινωνία η οποία πλήττεται ολοένα και περισσότερο. Το τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας αποτελεί ίαση για τον Δήμο Πατρέων και των αυξηνόμενων ευπαθών ομάδων. Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διεκδικούμε τα κεκτημένα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Η Κοινωνική Εργασία είναι επάγγελμα και όχι λειτούργημα!!

Η κατάσταση στην Κοινωνική Εργασία:

 • Μικρές αίθουσες διδασκαλίας.
 • Δεν υπάρχει θέρμανση.
 • Απαρχαιωμένος εργαστηριακός εξοπλισμός (αρχαίοι Η/Υ)
 • Υπεράριθμα εργαστήρια

Τα προβλήματα στην σχολή της ΣΕΥΠ και στα τμήματα της είναι πολλά και κοινά, όλα οφείλονται στην υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων η οποία σε κάθε αρχή νέου έτους, νέου εξαμήνου, επιδεινώνει την κατάσταση που βιώνουμε, την ίδια στιγμή που το τμήμα μας συζητάει για την δήθεν ανωτατοποίηση και πανεπιστημιοποίηση δίχως να λογαριάζει τους όρους και τις ανάγκες που έχουμε εμείς, οι σπουδαστές της ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, σήμερα, το 2019! Οι σπουδαστές είμαστε αυτοί που ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους τι πάει να πεί ουσιαστική και πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας! μάς γεννά πολλά ερωτήματα για την << Πανεπιστημιοποίηση>> για το πώς θα γίνει, αν θα μας εξασφαλίζει ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, αν όντως όπως μας λένε θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα, αν θα αλλάξουν τα επαγγελματικα μας δικαιώματα προς το καλύτερο, τι πτυχίο θα πάρουμε κ.α πολλα βασικά ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό του κάθε σπουδαστή.

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

 • Αυτόνομο Πανεπιστημιακό Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
 • Σύγχρονες σπουδές πάνω στο Επιστημονικό αντικείμενο της Κοινωνικής Εργασίας, που θα βρίσκεται όλη η ειδίκευση στο πτυχίο και θα συμβαδίζει με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα που θα προωθείται η σύνδεση θεωρίας-πράξης. Να υπάρχει όλη η γνώση που χρειαζόμαστε για να ασκήσουμε το επάγγελμα τοι κοινωνικού λειτουργού στο πτυχίο.  Να υπάρχει συνδεδεμένη με το πτυχίο η παιδαγωγική επάρκεια.
 • Να πάρουμε όλοι οι σπουδαστές της Κοινωνικής Εργασίας  πτυχίο ΠΕ στο επιστημονικό αντικείμενο της κοινωνικής εργασίας, να σταματήσει η κατηγοριοποίηση ανάμεσα στους αποφοίτους και να αντιστοιχηθούν τα πτυχία των ήδη αποφοίτων (ΤΕ) με ΠΕ.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Να ανανεωθεί και να αγοραστεί ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός. Δωρεάν μεταφορά, σίτιση και στέγαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες
 • Δωρεάν περιοδική  επιμόρφωση όλων των αποφοίτων για να συμβαδίζουν με την επιστημονική εξέλιξη. Επιμόρφωση ενιαία, δημόσια και δωρεάν, με κεντρική κρατική ευθύνη και πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
 • Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στο αντικείμενο της Κοινωνικής Εργασίας, στην ευθύνη και εποπτεία του ιδρύματος με επιβλέποντα καθηγητή, με πληρωμή στο ύψος του βασικού μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (751€) και πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα. Εξασφάλιση θέσεων πρακτικής για όλους τους φοιτητές. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Άμεση καταβολή στο τέλος κάθε μήνα, των δεδουλευμένων που προέρχονται από την πρακτική άσκηση. Να σταματήσει το αίσχος των πολύμηνων καθυστερήσεων.
 • Κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές και επόπτες. Να γίνουν προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 • Να μην πληρώσουν οι φοιτητές τις αλλαγές που ετοιμάζουν
 • Καμία συγχώνευση και κλείσιμο σχολής και τμήματος
 • Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους
 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και μισθό 751€. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζουμε

Απόφαση δράσεων:

 • Κατάληψη την Πέμπτη 21 Μαρτίου του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.
 • Συμμετοχή στο ΠαντεΪκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου" αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.