Παρεξήγηση; Λάθος συνεννόηση; Η ουσία είναι ότι η Συντεχνία των Αρτοποιών της Πάτρας ήταν στο πλευρό της εστίασης και του ΣΚΕΑΝΑ, δείχνοντας την συμπαράσταση της προς τον αγώνα που ξεκίνησαν οι καταστηματάρχες των καφέ και των εστιατορίων. 

Όμως, από την άλλη, υπήρξαν φούρνοι ή πρατήρια άρτου που από το πρωί μοίραζαν καφέ. Ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Αρτοποιών της Πάτρας, Κώστας Τηλιγάδης, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει ότι το όλο θέμα στις περισσότερες των περιπτώσεων, οφείλεται σε παρεξήγηση και δεν έγινε εσκεμμένα, με την πλειοψηφία των αρτοποιών της Πάτρας να σέβεται τον αγώνα της εστίασης. 

"Η αλήθεια είναι ότι δεν προχωρήσαμε σε μία ανακοίνωση στην οποία να ενημερώνουμε τα μέλη μας να μην μοιράζουν καφέ, ειδικά την συγκεκριμένη μέρα.

Ανακοινώσαμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα της εστίασης από την αρχή, αλλά δεν προχωρήσαμε σε μία τέτοια επίσημη ανακοίνωση προς τα μέλη μας γιατί στην ουσία δεν μας ενημέρωσαν τα παιδιά του ΣΚΕΑΝΑ να κάνουμε κάτι τέτοιο. 

Προφανώς δεν πρόλαβαν και αυτοί... Η μόνη επικοινωνία που είχαμε για το θέμα αυτό ήταν το απόγευμα της Κυριακής όταν μιλώντας με τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ μου ζητήθηκε να ειδοποιήσω συγκεκριμένες αλυσίδες φούρνων της Πάτρας να μην μοιράζουν καφέ την Δευτέρα.

Εμείς τις ειδοποιήσαμε, αλλά αυτές, σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, μοίραζαν κανονικά καφέ, αφού έτσι και αλλιώς αυτές έχουν τον... δικό τους θεό και δεν συμμετέχουν ούτε στις δικές μας κινητοποιήσεις". 

"Σεβόμαστε τον αγώνα τους και ήμαστε μαζί τους"

Ο Κώστας Τηλιγάδης σε κάθε περίπτωση τονίζει: "Το όλο θέμα που δημιουργήθηκε οφείλεται σε παρεξήγηση. Οι αρτοποιοί σέβονται τον αγώνα της εστίασης, δηλώσαμε από την αρχή ότι είμαστε στο πλευρό του ΣΚΕΑΝΑ και θα είμαστε μαζί τους και στις επόμενες κινητοποιήσεις τους, εφόσον αυτές αποφασιστούν". 

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Συντεχνίας των Αρτοποιών, βρέθηκε και έδωσε το παρών στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με αντιπροσωπεία και άλλων επαγγελματιών του κλάδου, δείχνοντας εμπράκτως την συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των καφετεριών, εστιατορίων και γενικότερα μαγαζιών αναψυχής.