Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς και η μητέρα του ανηλίκου δράστη, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του.  

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, ο δράστης ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς του, μετέβη σε οικία 86χρονης ημεδαπής, όπου την στιγμή που αυτή βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού, της έριξαν πέτρες τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια την απώθησαν με μεταλλική βέργα.

Οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους όταν έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενους πολίτες, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των πλήρη στοιχείων του δράστη, τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.