Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, στην πλατεία Γεωργίου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των επαγγελματιών του κλάδου, κλείνοντας τα καταστήματά τους για ένα 24ώρο. 

Η συγκέντρωση είχε αρκετό κόσμο, με παρουσία δεκάδων μελών του συλλόγου και της επιχειρηματικότητας της εστίασης της Πάτρας, αλλά και των εργαζόμενων τους. Στις ομιλίες που έγιναν ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου μίλησε για την ανάγκη να ακουστεί η φωνή της εστίασης στα αυτιά των κυβερνώντων, θίγοντας δύο από τα βασικά ζητήματα που οδήγησαν τους επαγγελματίες στο να κλείσουν τα καταστήματά τους. 

Το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Για το πρώτο ο κ. Στεργίου τόνισε ότι είναι ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ του 24%, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος έχει πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης, ενώ σε ότι αφορά το δεύτερο επισήμανε ότι χρειάζεται να μειωθεί το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που είναι το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη. 

"Τα ταμείο μας είναι πάντα μείον και αυτή τη στιγμή που μιλάμε το ξέρετε καλά όλοι σας ότι είμαστε υπερχρεωμένοι και δεν μπορούμε να κλείσουμε βιβλία για τις επιχειρήσεις μας" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου.



Η συγκέντρωση του ΣΚΕΑΝΑ στην πλατεία Γεωργίου


Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς που χαιρέτισε την κινητοποίηση των επαγγελματιών της εστίασης, τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός ξεκινάει από την Πάτρα, αλλά αφορά όλη την Ελλάδα. 

"Η εστίαση έχει προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας, όμως, όλες οι κυβερνήσεις δεν το σεβάστηκαν αυτό και την αντιμετωπίζουν πάντα με καχυποψία" τόνισε μεταξύ άλλων. Το παρών στη συγκέντρωση, πέρα από τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της εστίασης, έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, υποψήφιοι εκπρόσωποι, βουλευτές, αλλά και πολιτευτές. 


Εκεί ήταν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος δήμαρχος, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο βουλευτής και υποψήφιος δημάρχος Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρώρος και δεκάδες ακόμα υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιραζόταν στον κόσμο που έδωσε το παρών στην πλατεία Γεωργίου καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα, ενώ πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες υπήρχε μουσική και γενικότερα μία ευχάριστη διάθεση και ατμόσφαιρα από τα μέλη του συλλόγου και τους παρευρισκομένους. 

Ο φωτογραφικός φακός του patrasevents.gr βρέθηκε στην πλατεία Γεωργίου.