Η συμμετοχή στο κλείσιμο των καταστημάτων καφέ και εστίασης στην Πάτρα είναι μεγάλη από το πρωί και σχεδόν όλα τα μαγαζιά στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας κατέβασαν τα ρολά τους, ενώνοντας και αυτά την φωνή τους με την φωνή του συλλόγου τους και τονίζοντας ότι ο κλάδος τους δεν αντέχει άλλο. 

Υπήρξαν όμως και εξαιρέσεις από ορισμένα καταστήματα του κλάδου και κυρίως από άλλα συναφών επαγγελμάτων που μοίραζαν καφέ από το πρωί. Ομάδες περιφρούρησης του συλλόγου πήγαν στα μαγαζιά αυτά της εστίασης και μετά από λίγο κατέβασαν τα ρολά τους, καθώς συμμορφώθηκαν με την απόφαση του ΣΚΕΑΝΑ. 

Αντίθετα ένταση υπήρξε με καταστήματα άλλων συναφών επαγγελμάτων (πρατήρια άρτου, ζαχαροπλαστεία κτλ) που μοίραζαν καφέ. Τα μέλη της ομάδας περιφρούρησης του ΣΚΕΑΝΑ πήγαν εκεί και τους ζήτησαν να σταματήσουν να δίνουν καφέ στον κόσμο, τονίζοντας ότι με αυτό που κάνουν τους κλέβουν το ψωμί τους. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το κέντρο της Πάτρας αρκετά ήταν τα καταστήματα αυτά που δεν ανήκουν στον χώρο της εστίασης και έδιναν καφέ, κανονικά στον κόσμο, έχοντας μάλιστα και αρκετή κίνηση, εξαιτίας του λουκέτου που είχαν στο σύνολο τους σχεδόν όλα τα καφέ. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις στιγμές έντασης, με την ομάδα περιφρούρησης του συλλόγου να προσπαθεί να προστατεύσει την απεργία. 


patrasevents.gr - ΣΚΕΑΝΑ κινητοποιήσεις 18/03/18 - 1


patrasevents.gr - ΣΚΕΑΝΑ κινητοποιήσεις 18/03/18 - 2