Με σταθερές εκτελέσεις στους τελικούς οργάνων, που δεν τους χάρισαν μετάλλια, αλλά επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους ενόψει του επερχόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αποχαιρέτησαν το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Μπακού οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αργυρώ Αφράτη.

Στον τελικό του δίζυγου, ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος αγωνίστηκε υπό τους ήχους του «Ζορμπά» και συγκέντρωσε 13,800 βαθμούς, κατακτώντας την 7η θέση, όπως ακριβώς και στον προκριματικό της Πέμπτης (14/03), έστω και αν αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την αψεγάδιαστη εκτέλεση που του είχε χαρίσει το εισιτήριο με 14,200 β.

Τα μετάλλια στο αγώνισμα κέρδισαν κατά σειρά ο Ρώσος Βλάντισλαβ Πολιάσοφ (15,133 β.), ο Τούρκος Φερχάτ Αριτζάν (15,100 β.) και ο Κινέζος Γιόου Χάο (15,066 β.).

Ο Νίκος Ηλιόπουλος μετά το τέλος των αγώνων στο παγκόσμιο κύπελλο έγραψε στην σελίδα του στο facebook: "Πρώτος αγώνας της χρονιάς, πρώτος τελικός, 7η θέση στο δίζυγο. Η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας! Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας και τα μηνύματα σας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου κ. Ράφτη, στην φυσικοθεραπεύτρια μου Ιωάννα Μαντζωρή και στον χορηγό μου κ. Ioannis Panou που βρίσκεται πάντα δίπλα μου".