Τρεις ομάδες θαυμαστών του Michael Jackson μήνυσαν τους δύο άντρες που εμφανίζονται ως θύματά του τραγουδιστή στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Η ομάδα «Michael Jackson Community», η οποία θεωρείται ότι είναι το επίσημο φόρουμ των θαυμαστών του Jackson, και οι ομάδες «MJ Street» και «On The Line», κατηγορούν τους Wade Robson και James Safechuck πως αμαυρώνουν τη φήμη του τραγουδιστή. 

Ο Wade Robson και ο James Safechuck με τον σκηνοθέτη του Leaving Neverland


Η υπόθεση θα εξεταστεί από δικαστήριο στην Ορλεάνη στη βόρεια Γαλλία, τον Ιούλιο, ενώ την ίδια ώρα λέγεται πως τα παιδιά του Jackson σκέφτονται επίσης να προβούν σε νομικές ενέργειες εναντίον των ανδρών, οι οποίοι λένε ότι ο Jackson τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά.

Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση, έχει προηγουμένως κερδίσει αγωγή εναντίον του γιατρού του Jackson για τα φάρμακα που του έδωσε και που τον σκότωσαν, πέτυχε αποζημίωση για τους θαυμαστές του Michael Jackson για ψυχική οδύνη.

Τώρα δήλωσε ότι οι ομάδες θέλουν να καταπέσουν και να θεωρηθούν αναξιόπιστες οι κατηγορίες της παιδεραστίας εναντίον του Jackson. Ο Emmanuel Ludot, δήλωσε ότι οι κατηγορίες των δύο αντρών στο «Leaving Neverland» έχουν σπιλώσει τη μνήμη του τραγουδιστή, ο οποίος πέθανε το 2009.

«Η εικόνα του Jackson είχε επηρεαστεί από τους ισχυρισμούς αυτούς καθώς και όλη η κοινότητα των θαυμαστών του», δήλωσε ο δικηγόρος. Το ντοκιμαντέρ έχει εξαγριώσει χιλιάδες φανς του Jackson οι οποίοι στα social media έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των συντελεστών, αλλά και όσων διάλεξαν να συστρατευθούν με τους ισχυρισμούς.