Για την πορεία των εργασιών Συντήρησης – Αποκατάστασης των Αντιπλημμυρικών Έργων στον ποταμό Αχελώο ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας. Συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε το έργο, στο ύψος των Καλυβίων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Εξελίσσεται σε διάφορες θέσεις στον ποταμό Αχελώο. Συγκεκριμένα εκτελούνται αντιπλημμυρικές εργασίες με σκοπό την προστασία των υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων και των όμορων ιδιοκτησιών. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται τοποθέτηση λιθορριπών και κατασκευή συρματοκιβωτίων

Σε δηλώσεις του ο κ. Λύτρας, εκφράζοντας και την βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ζήτησε το έργο να υλοποιηθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την ΔΕΗ, προκειμένου να μειώνεται ο όγκος των υδάτων στον ποταμό Αχελώο για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.