Ένα από τα πληρώματα που έβγαλαν και φέτος κάτι διαφορετικό στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και ξεχώρισαν με την παρουσία τους, αισθητικά και καλλιτεχνικά, ήταν σίγουρα οι Αρλεκίνοι του πληρώματος 106. 

Για ακόμα μία χρονιά ο Ανδρέας Ασημακόπουλος και η ομάδα του, έχοντας δουλέψει για μήνες για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα, έδειξαν τι σημαίνει να έχεις μεράκι για το Πατρινό Καρναβάλι και να ξέρεις πώς να το βγάζει αυτό προς τα έξω, αναδεικνύοντας την μεγάλη αυτή γιορτή προς όφελος της πόλης σου. 

Το 106 κάνοντας λογοπαίχνιο μεταξύ των λέξεων Αρλεκίνοι και Άρλεκιν, αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο την προέλευση τους και φρόντισαν να δώσουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα με έναν καρναβαλικό, καλλιτεχνικό και ταυτόχρονα χιουμοριστικό - παιχνιδιάρικο τρόπο. 

Ξεχώρισαν με την στολή τους που θύμιζε κάτι από βενετσιάνικο καρναβάλι ή commedia della art στους δρόμους της Ιταλίας, αλλά και με τις ιστορίες - κατασκευές τους που μας ταξίδεψαν στον χρόνο, αναδεικνύοντας μέσα από τις επιγραφές τους την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά και της ίδιας της πόλης. 


Άρεσαν επίσης τα καπέλα τους που ήταν κάτι το ξεχωριστό και έφτασαν στο άριστα την αισθητική εικόνα του πληρώματος, ενώ το άρμα τους, αυτό με το ανοικτό βιβλίο, ήταν πραγματικά πρωτότυπο και καινοτόμο ως ιδέα που τους βγήκε και στην πράξη.

Το 106 ήταν άλλωστε ένα από τα γκρουπ που ακούστηκαν αρκετά στη τελετή απονομής των βραβείων του Κρυμμένου Θησαυρού, παίρνοντας μεταξύ άλλων το ειδικό βραβείο απόδοσης θέματος καρναβαλιού. 

Παράλληλα πήραν το πρώτο βραβείο στην καλλιτεχνική μάσκα, το δεύτερο στην καλλιτεχνική στολή, το δεύτερο στο αυτοφωτιστείτε και φυσικά το πρώτο στο λάβαρο. Σημασία βέβαια δεν έχουν τα βραβεία. Αυτό που μετράει είναι ότι οι Αρλεκίνοι και το 106 ήταν έξοχοι σε όλα τους. 

Οι φωτογραφίες είναι μια προσφορά της "Euroline Σ. Μπακολιάς και ΣΙΑ ΕΠΕ Αnek Lines" η οποία μέσα από το patrasevents.gr, προβάλλει όλα τα πληρώματα,αλλά και την ίδια την πόλη μέσα από το καρναβάλι της σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει στον φωτογραφικό φακό, όσο γίνεται περισσότερες στιγμές από αυτά που έζησαν οι 45.000 καρναβαλιστές που πήραν μέρος σε αυτό το μοναδικό γεγονός.