Ξημερώματα Πατρινού Καρναβαλιού, κάπου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. 

Ένα ζευγάρι στην Πάτρα φιλιέται με πάθος. Άγνωστο αν οι δύο νεαροί γνωρίζονταν από πριν, είχαν σχέση ή ήταν ερωτευμένοι. Μπορεί να γνωρίστηκαν πριν από λίγες ώρες από την στιγμή που τους πιάνει ο φωτογραφικός φακός. Δεν έχει και μεγάλη σημασία αυτό. 

Σημασία στο καρναβάλι της Πάτρας έχει η στιγμή. Το εφήμερο τις μέρες του καρναβαλιού είναι πάντα το στοιχείο που κυριαρχεί, όσο αντιθέσεις και να κρύβει μέσα του αυτό. Όπως αντιθέσεις αποκαλύπτει και το καρέ των φωτογραφιών του ζευγαριού που φιλιέται με πάθος.

Την ίδια ώρα οι εργάτες των συνεργείων του δήμου έχουν βγει στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια και να κάνουν την δουλειά τους. Ο εργάτης βλέπει το ζευγάρι που φιλιέται με πάθος στο κοντινό παγκάκι.

Γελάει. Κάτι τους λέει. Θα πρέπει να σηκωθούν για να περάσει το μηχάνημα του δήμου. Αυτοί δεν φαίνεται να του δίνουν και τόση σημασία, σηκώνονται ωστόσο από το παγκάκι για να κάνει το συνεργείο τη δουλειά του, όμως συνεχίζουν και φιλιούνται δίπλα από αυτό.

Όλο το ερωτικό στοιχείο του τριημέρου σε ένα στιγμιότυπο γεμάτο από αντιθέσεις που επιβεβαιώνει μια αλήθεια. Το καρναβάλι της Πάτρας φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Πόσο μάλλον τους ερωτευμένους ή τέλος πάντων αυτούς που έχουν μία έλξη μεταξύ τους. Και το ξημέρωμα, όταν έρχεται η ανατολή και παίρνει την θέση της νύχτας, τους φέρνει τόσο κοντά που μάλλον πλέον δεν μπορούν να ξεκολλήσουν ο ένας από τον άλλον.