Ένας ετοιμοθάνατος που κατάφερε πριν από λίγες ημέρες να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία – να συνομιλήσει, έστω και τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε χθες το βράδυ.

Ο 44χρονος Τζέι Μπάρετ, από το Κονέκτικατ, έπασχε από κυστική ίνωση και έφυγε από το νοσοκομείο για να λάβει φροντίδα στο σπίτι της αδερφής του, στο Γουέστ Χέβεν.

Η αδερφή του, Μπρίτζετ Χόσκι, παρόλο που συντάσσεται με τους Δημοκρατικούς, είχε ξεκινήσει πριν από μερικές ημέρες μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρει λίγη χαρά στον αδερφό της, που ήθελε ως τελευταία του επιθυμία να συνομιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κάτι που όντως έγινε. Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Μπάρετ, λέγοντάς του «Είσαι ο τύπος μου, Τζέι».

Η Χόσκι είπε ότι εκτιμά την βοήθεια όλων όσων ήρθαν σε επαφή με τον Λευκό Οίκο ή βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του αδερφού της. «Πραγματικά, έζησε μία από τις καλύτερες εβδομάδες της ζωής του την περασμένη εβδομάδα» είπε. «Το τηλεφώνημα αυτό σήμαινε τα πάντα γι’ αυτόν».

Ο Μπάρετ είχε ψηφίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2008, αλλά δεν του άρεσαν πολλές από τις πολιτικές του, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την προσιτή φροντίδα. Στη συνέχεια, συνειδητοποίησε πως ήταν ρεπουμπλικανός και λάτρεψε την εκστρατεία και την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζέι Μπάρετ πέθανε χθες, όπως ανακοίνωσε η αδερφή του, έχοντας τουλάχιστον εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία.