Στο έργο "Οι τόποι είναι ήχοι" παρακολουθούμε την πορεία του τουμπίστα Γιάννη Ζουγανέλη από το αναμορφωτήριο του Κορυδαλλού έως την ανάδειξή του σε έναν διεθνούς φήμης μουσικό. Η παράσταση επικεντρώνεται στην παραμονή του Γιάννη Ζουγανέλη στην Πάτρα, όπου ήρθε ως υπαξιωματικός του στρατού. Η ιστορία εξελίσσεται στα τέλη του 1950, μετά το πέρας του πολέμου, όταν η πόλη εισέρχεται στην περίοδο της αντιπαροχής, της αστικοποίησης και της ραγδαίας εκβιομηχάνισης. Μια χαρτογράφηση των τόπων και των ήχων της Πάτρας του παρελθόντος.

Σημείωμα σκηνοθέτη:

Οι τόποι διαμορφώνουν την ψυχή μας. Οι τόποι ενώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η Πάτρα του 1959, η πόλη που γνώρισε ο Γιάννης Ζουγανέλης διαφέρει σε πολλά από την Πάτρα του 2019. Αφηγούμαστε την ιστορία του διάσημου τουμπίστα 60 χρόνια μετά και αναζητούμε τα ίχνη μιας άλλης εποχής στην Πάτρα του σήμερα. Οι καιροί αλλάζουν, οι γειτονιές μεταμορφώνονται, αλλά το αποτύπωμα της ζωής που πέρασε, παραμένει στις ιστορίες των ανθρώπων...σαν απόηχος. Οι τόποι είναι ήχοι.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Μάρια Φλωράτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Επιμέλεια Μουσικής: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Επιμέλεια Ήχου: Γαβριήλ Καμάρης
Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Σπανομαρίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη
Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς

Στην παράσταση συμμετέχει η Μπάντα του Δήμου Πατρέων και οι πολίτες της Πάτρας: Παναγιώτης Αναστασόπουλος, Χρύσα Αναστασοπούλου, Χλόη Αντωνοπούλου, Άντυ Γάτσου, Χρύσα Γάτσου, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ηλίας Ηλιόπουλος, Νίκος Καλαντζής, Δήμητρα Κωνσταντίνου, Αλεξία Μάγνη, Πέτια Πέτκοβα, Θεμιστοκλής Τακόπουλος , Ελευθερία Τσακίρη.

Το κείμενο Όλα τούμπα είναι του Κωνσταντίνου Μάγνη
Τα αποσπάσματα από την αλληλογραφία του Ερνέστου Τσίλλερ με το Θεόφιλο Χάνσεν είναι ευγενική παραχώρηση της Μαριλένας Ζ. Κασσιμάτη από την Αλληλογραφία Ερνέστου Τσίλλερ [Αθήνα] - Θεόφιλου Χάνσεν. Εκδ. ΜIET Αθήνα 2019. Στην ηχογράφηση της επιστολής του Ερνέστου Τσίλλερ ακούγεται η φωνή του Νικόλα Χανακούλα.

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Κρατήσεις 2610273613 και www.ticketservices.gr
Γενική Είσοδος 8 ευρώ
Παραστάσεις: 15 και 16 Μαρτίου στις 21:00, 17 στις 19:00
21, 22, 23 Μαρτίου στις 21:00
24 Μαρτίου στις 19:00