Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος προτείνει άμεση σύνδεση της Πάτρας με το Αεροδρόμιο του Αράξου και αναφέρει σε δήλωση του:

"Μέγιστη προτεραιότητα μου είναι η σύνδεση της γραμμής του τραίνου με το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου και φυσικά την παρακείμενη περιοχή του δάσους και της πολυσύχναστης παραλίας της Καλογριάς.

Επειδή δυστυχώς είμαι ο μοναδικός που έχω επίσημα θέσει αυτήν την πρόταση, αναγκάζομαι να κάνω ατομικά και αθόρυβα όλες τις ενέργειες, ώστε να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις τεχνικές και οικονομικές μελέτες, που αφορούν στην εφικτή δυνατότητα να γίνει η σύνδεση με το αεροδρόμιο Αράξου, πράγμα που ταυτόχρονα θα λειτουργεί ως προαστιακός σιδηρόδρομος. Οι μελέτες βιωσιμότητας αποδείχνουν περίτρανα, ότι πρόκειται για μια επικερδή γραμμή. Σημειωτέον ότι το έργο αυτό είναι σε ευθεία γραμμή, μόλις 3-4 χιλιομέτρων περίπου απόσταση από την περιοχή των Σαγαιίκων, όπου διέρχεται η υπάρχουσα και η νέα σιδηροδρομική γραμμή, δίχως τεχνικές δυσκολίες και αποδείχνεται οικονομικά φθηνό στην κατασκευή του.

Εκπλήσσομαι που κανένας επίσημος φορέας δεν έχει υιοθετήσει ακόμη αυτή μου την πρόταση! Εσείς τι λέτε; Άμα κάποιος λέει κάτι σωστό, επιθυμητό και πραγματοποιήσιμο, δεν οφείλουν να το αγκαλιάσουν; Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε;

Καιρός είναι να προταχθούν τα συμφέροντα της Πάτρας και να συμφωνήσουμε στα θεμελιώδη ζητήματα των υποδομών και των δικτύων!"