Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχοντας στην κινητοιποίηση που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας αναφέρει μεταξύ άλλων: "Κατά την πρόσφατη Στάση Εργασίας και τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για πρώτη φορά χωρίς να έχουμε ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ, έγινε συνάντηση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Οικονομικών κο Τσακαλώτο.

Ο Υπουργός Οικονομικών σε κάποια ζητήματα δεν πήρε θέση και σε κάποια άλλα έδωσε απαντήσεις σαν τους «χρησμούς της Πυθίας»

αμία δέσμευση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Η ολιγόμηνη παράταση της καταβολής του και η συνέχιση λειτουργίας της Επιτροπής, μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο κος Τσακαλώτος απέκλεισε την επίλυση όλων των οικονομικών αιτημάτων που του τέθηκαν. Για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών, είπε ότι είναι Μνημονιακή δέσμευση η κατάργησή του, θα δώσουν μία μικρή παράταση αλλά θα καταργηθεί.

Ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση είναι βαθιά προσηλωμένη στις αγορές και την επίτευξη των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ως εκ τούτου, εάν αναγκασθούν από τα δικαστήρια να δώσουν παροχές, θα περικοπούν αντίστοιχα οι μισθοί και οι συντάξεις.

Το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση βαθιά προσηλωμένη στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, σπρώχνει όλα τα θέματα που θέτουμε για μετά τις εκλογές με προφανή σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος".