Συναγερμό προκάλεσε στο Facebook το πολύωρο και ταυτόχρονο μπλακ άουτ τόσο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο Instagram και το WhatsApp.

Μέχρι στιγμής η μοναδική επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από το Facebook είναι ότι «δεν είναι αποτέλεσμα επίθεσης DDos (σ.σ. μια προσφιλής μέθοδος επίθεσης χάκερ)».

Το Instagram από την πλευρά του ανανκοίνωσε ότι «γνωρίζουμε ότι είναι ενοχλητικό, εργαζόμαστε σκληρά για να λύσουμε το πρόβλημα».

Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται περίπου στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και για τουλάχιστον 8 ώρες, όπως γράφουν οι Financial Times τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν «πέσει».

Οι χρήστες των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν είτε ότι δεν μπορούσαν να τα «φορτώσουν» είτε ότι δεν μπορούσαν να γράψουν κάποιο σχόλιο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Facebook αντιμετωπίζει πρόβλημα με μπλακ άουτ καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Νοεμβρίου λίγο πριν τη Black Friday.

Το μπλακ άουτ αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν πριν από λίγες ημέρες ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την ενοποίηση Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp.