Η ΝΔ αντεπιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, για την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι κουνά το δάχτυλο με θράσος, αντί να ζητήσει επιτέλους συγγνώμη.

«Οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν όπως του αξίζει στις 26 Μαΐου», επισημαίνει ακόμη η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στην ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κουνά το δάχτυλο με θράσος, την ώρα που θα όφειλε να ζητήσει επιτέλους μια συγγνώμη για τα δεινά που έφερε στους Έλληνες, και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους. Θα μείνει μόνος του στον κόσμο της αλαζονείας του. Γιατί οι Έλληνες θα τον τιμωρήσουν, όπως του αξίζει, στις 26 Μαΐου», επισήμανε αναλυτικά η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η κάλπη των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του», ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών».