Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει επί σκηνής τρία λογοτεχνικά κείμενα καταξιωμένων συγγραφέων του 20ου αιώνα, που συνδέθηκαν με την Πάτρα: Οι Τόποι είναι ήχοι του Γιάννη Ζουγανέλη, Ερόικα του Κοσμά Πολίτη και Πριμαρόλια της Αθηνάς Κακούρη.

Την σκηνοθεσία υπογράφουντρεις  νέοι Πατρινοί σκηνοθέτες η Μάρια Φλωράτου, ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο Φάνης Δίπλας.


Σε δήλωση του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρος Τσακίρης αναφέρει:

"Οι εποχές αλλάζουν. Ο Κόσμος αλλάζει. Το Θέατρο σαν ο πιο αρχαίος και αναλλοίωτος τόπος συναθροίσεων γίνεται ο ευαίσθητος δέκτης των αλλαγών και τις καταγράφει με τα μέσα του, ώστε να διατυπωθεί μέσα από καινούργιες φόρμες το «επερχόμενο». Ελπιδοφόρο ή ζοφερό. Κάθε καινούργιο στο Θέατρο είναι μια επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των «από σκηνής» με τους «από την πλατεία». Βαθιά μυστική σχέση που καταλήγει σε κραυγή.

Αυτήν την εποχή, της ένδειας των ανθρώπινων αξιών, της έκπτωσης της νοημοσύνης μπρος στη μαζική λογική των μηχανών και των μηχανισμών, τον ευτελισμό της παιδείας και της απαξίωσης κάθε ελπίδας για την ανατροπή αυτού του άδικου κόσμου το Θέατρο καλείται να βρει νέους τρόπους έκφρασης.

Ένα νέο Θέατρο που θ’ αφηγείται ξεχωριστές ανθρώπινες Ιστορίες και θα στοχεύει να διευρυνθεί σε έργο τέχνης μέσα από τη φαντασία των θεατών. Η θεατρική πράξη θα ολοκληρώνεται και θα συντελείται από τη συνέργεια και των δυο μερών με στόχο να γίνουν ένα.

Αυτό το Θέατρο δεν θα είναι «ψέμα», δεν θα είναι «σαν αληθινό», αλλά μια μοναδική εμπειρία συνύπαρξης.

Για πρώτη έκφραση αυτού του εγχειρήματος επιλέξαμε το θέμα μας να είναι η ίδια μας η Πόλη, ο δικό μας περίγυρος, οι δικοί μας άνθρωποι. Αναθέσαμε τις τρεις παραστάσεις σε καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και δημιουργούν σ’ αυτήν την Πόλη.

Πλαισιώνουμε αυτές τις παραστάσεις με εκδηλώσεις που προέρχονται από άλλους χώρους έκφρασης, αλλά που επιδιώκουν την ίδια ελπιδοφόρα ανανέωση.

Όλη η Πάτρα μαζί μια κιβωτός πολιτισμού που ταξιδεύει για το μέλλον."