Εγκαθιστώντας έναν τηλεφωνικό θάλαμο στην παραλία Ντάντζενες, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ο καλλιτέχνης Joe Sweeney καλεί τους Βρετανούς να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το Brexit.

Η διαδραστική δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση -με την επωνυμία «+44»- θα παραμείνει εκεί, σε μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των Βρετανών τάχθηκε στο δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 28 ημέρες, από την 1η Μαρτίου έως την προτεινόμενη ημερομηνία για την έξοδο, την 29η Μαρτίου, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν τον θάλαμο μπορούν να καλέσουν έναν αριθμό που δίνεται στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ και να «αφήσουν ένα μήνυμα για την Ευρώπη», εκφράζοντας τα συναισθήματά τους, αλλά και να ακούσουν τα μηνύματα που άφησαν άλλοι.

Τα μηνύματα θα καταχωρηθούν σε ένα μόνιμο ψηφιακό αρχείο γνώμης του κοινού, «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας». «Η ανθρώπινη φωνή είναι ο πιο δυνατός τρόπος επικοινωνίας, στον οποίο ο τόνος της φωνής είναι το κλειδί» λέει ο Sweeney. «Ηχογραφώντας τα μηνύματα των συμμετεχόντων για την Ευρώπη, θέλω να αιχμαλωτίσω την ανθρωπιά του κοινού, και τις φωνές που νιώθω ότι χάθηκαν σε αυτόν τον διάλογο γύρω από το Brexit».

Ο Βρετανός καλλιτέχνης ελπίζει το αρχείο να παίξει ρόλο στο πώς, στο μέλλον, ιστορικοί και απλός κόσμος θα κατανοήσουν αυτή την ιστορική στιγμή: «Πιστεύω ότι αυτό το αρχείο έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει στην κατανόηση αυτής της στιγμής έτσι όπως τη βιώνουμε σήμερα, και όταν, στο μέλλον, ρίξουμε τη ματιά μας πίσω».