Η δημιουργία του Πρώτου Πάρκου Ανακύκλωσης-Πράσινου Σημείου του δήμου Ηρακλείου ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης, με τον πρόεδρο και τον διευθυντή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Παύλο Ραβάνη και Ηλία Μουσταίρα, αντίστοιχα.

Ο κ. Μαμουλάκης επισκέφτηκε το Πάρκο Ανακύκλωσης που έχει αναπτυχθεί με επιτυχία στους Αγίους Αναργύρους και με τα στελέχη της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας, τα οφέλη της διαλογής στην πηγή, καθώς και το ποιοτικό υλικό των συσκευασιών που προκύπτει. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση δίνει 0,03 ευρώ ανά συσκευασία (πλαστικό μπουκάλι, αλουμίνιο, λευκοσιδήρο, γυαλί) στους πολίτες που ανακυκλώνουν, κάτι που αποτελεί ισχυρό κίνητρο με άμεσα οφέλη και για τους ίδιους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμος Ηρακλείου θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση για τη δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης – Πράσινου σημείου στο Ηράκλειο, το οποίο θα περιέχει αίθουσα εκπαίδευσης για μικρά παιδιά, μηχανήματα ανακύκλωσης και ανταπόδοσης προς το πολίτη, καθώς και πλήρως ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση στον δήμο Ηρακλείου. Αυτό θα είναι και το πρώτο από τα 7 συνολικά πράσινα σημεία που θα υλοποιηθούν στον δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων που υλοποιείται.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και το Βιομηχανικό Πράσινο Σημείο στη θέση Μαύρος Σπήλιος στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, δίπλα από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, για την μεταφορά ογκωδών αποβλήτων από τους πολίτες όπως έπιπλα, στρώματα κ.α.

«Συνεχίζουμε και υλοποιούμε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του δήμου Ηρακλείου, ένα σχέδιο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δημιουργία Πάρκου Ανακύκλωσης και Πράσινων Σημείων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Μέσα από γόνιμες συνεργασίες, ενισχύουμε την ανάπτυξη της μεθόδου διαλογής στην πηγή και της κυκλικής οικονομίας στον Δήμο μας, δίνοντας παράλληλα ισχυρά κίνητρα στους συμπολίτες μας για να συμμετάσχουν με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην ανακύκλωση».


Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας