Ενδιαφέροντα στοιχεία δείχνει η δημοσκόπηση της Data που δημοσιεύει η εφημερίδα "Πελοπόννησος", σχετικά τις βουλευτές εκλογές και την πρόθεση ψήφου, στην Δυτική Ελλάδα. 

Σύμφωνα με αυτά η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και στη Δυτική Ελλάδα. Η διαφορά τους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τη είναι 7,5 μονάδες στη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου και 9,5 μονάδες με βάση την αναγωγή επί των εγκύρων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη η άνοδος της φιλελεύθερης παράταξης σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ενώ ταυτόχρονα έχει  φτάσει και στο μέγιστο επίπεδο συσπείρωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά έχει περιθώρια για να κάνει την ανατροπή, όμως ανασταλτικός παράγοντας ως προς αυτό αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών καθώς  έξι στους δέκα πολίτες την θεωρούν κακή. 

Ανεβασμένα είναι τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ, έχοντας και αυτό μία μικρή βελτίωση και στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή που στην περιοχή μας εξακολουθεί να έχει πάντα χαμηλά ποσοστά.

Τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπάρχουν στον χάρτη, έχουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, ενώ ξεχωρίζει η κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος που φτάνει τα 13,6, το" άλλο κόμμα", το "δεν θα πάω να ψηφίσω και το λευκό. 

Δείτε αναλυτικά το γράφημα: