Όλα τα στοιχεία για την προσέλευση του κόσμου στην Πάτρα το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, κάνουν λόγο για ρεκόρ επισκεψιμότητας, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η αύξηση κινήθηκε στο 9% σε σύγκριση με πέρυσι σε ότι αφορά τόσο τα ιδιωτικά μέσα προσέλευσης, αλλά και τα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών, με βάση τα στοιχεία αυτά, έφτασε στην Πάτρα την Παρασκευή και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η πλειοψηφία των επισκεπτών έμεινε σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια ή νοικιάζοντας ένα ακίνητο με την μορφή Airbnb για δύο μέρες.

Για ένα διήμερο ήταν οι διανυκτερεύσεις στην Πάτρα και σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία που ήταν στο 100% της πληρότητας τους το Σαββατοκύριακο. Γεμάτα σχεδόν ήταν και τα περισσότερα ξενοδοχεία, στην περιφέρεια της Πάτρας από την ακτίνα των Σελιανιτίκων έως και των Νιφορείκων, αγγίζοντας το 90% της πληρότητας τους.  

Σε ότι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που για ακόμα μία χρονιά έφερε στην Πάτρα τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών, στην πόλη έφτασαν μέσω των λεωφορείων της εταιρείας γύρω στους 17.500 επισκέπτες τόσο από την Αθήνα, όσο και από άλλες πόλεις, με την αύξηση των επισκεπτών, σε επίπεδο ΚΤΕΛ, να αγγίζει το 10%. 

Αυξημένη ήταν και η προσέλευση των επισκεπτών μέσω των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πάνω από 5.000 κόσμος ήρθε στην Πάτρα με βάση τα στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύξηση των οχημάτων σημειώθηκε και στα διόδια του Ρίου με βάση τα στοιχεία της Ολυμπίας Οδού. Αναλυτικά την Παρασκευή 8 Μαρτίου πέρασαν προς την Πάτρα 15.500 οχήματα, το Σάββατο 14.600 και την Κυριακή 7.600 ΙΧ.

Μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων σε σύγκριση με πέρυσι καταγράφηκε και τα διόδια της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης" όπου το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής πέρασαν συνολικά 51.500 οχήματα, έναντι 47.000 που είχαν διέλθει στο Καρναβάλι του 2018. 

Αν βάλει κανείς όλα τα νούμερα κάτω και τα αθροίσει διαπιστώνει, πρόχειρα, ότι ο αριθμός των επισκεπτών της Πάτρας το τριήμερο ξεπέρασε συνολικά τις 100.000 κόσμου. Ρεκόρ με λίγα λόγια...