Μαυροδάφνη και μπύρα ήταν τα δύο ποτά που κυριάρχησαν στο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, σύμφωνα με τα όσα είδαν τα μάτια μας κάνοντας μία βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, εκεί που γινόταν ο απόλυτος συνωστισμός, από τους επισκέπτες, τους φοιτητές, αλλά και αρκετούς καρναβαλιστές. 

Σύμφωνα με τα όσα είδαν τα μάτια μας.... Σύμφωνα με τα όσα μύρισε η μύτη μας, όμως, δεν ήταν το μοναδικό ποτό που προτιμούσαν το τριήμερο οι διάφορες παρέες που είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στους χώρους της πλατείας Γεωργίου, της Ρήγα Φεραίου, της Γεροκωστοπούλου και της Αγίου Νικολάου. 

Το... λιβάνι μοσχομύριζε από μακριά και αρκετοί από τους νεαρούς μαζί με τις μπύρες και τις μαυροδάφνες τους είχαν ανάψει και τα πονηρά τους τσιγάρα που έκαναν τον κύκλο τους ανάμεσα στις παρέες.

Η μυρωδιά αυτή ήταν ακόμα πιο έντονη στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου και στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου όπου και τις τρεις μέρες είχαν γεμίσει από κόσμο, από πάνω έως κάτω. 

Έντονη ήταν η μυρωδιά των πονηρών τσιγάρων και στον μώλο της Αγίου Νικολάου, στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού, στη συναυλία των Locomondo, με τον κόσμο να μην παίζει pro (που λέει και το τραγούδι), αλλά τα... μπαφάκια να γυρίζουν ακούγοντας το αγαπημένο συγκρότημα. 

Όλα αυτά την ίδια ώρα που τα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου ήταν και αυτά γεμάτο από κόσμο, ψάχνοντας να βρουν ένα σημείο για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή ρίψη των πυροτεχνημάτων.  

Συμπερασματικά, τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν το τριήμερο από τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού στα γνωστά σημεία του κέντρου, εκτός από μπύρα και μαυροδάφνη, το μενού είχε και αρκετό χασίς.

Άλλωστε, τα στοιχεία της Αστυνομίας για τις συλλήψεις που έγιναν το τριήμερο για χρήση κάνναβης, μαρτυρούν από μόνο τους την παραπάνω διαπίστωση. Βρήκαν άλλη λύση που λέει και το τραγούδι για να περάσουν καλά...