Γιορτάζοντας 40 χρόνια προσφοράς τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «40 Χρόνια Προσφοράς – 40 Χρόνια Αιμοδότης» την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10:00 πμ. έως τις 14:20 μμ, στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προαγωγή υγείας των πολιτών, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς που μοιράζονται το ίδιο ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και σχεδιάζουν από κοινού δράσεις επιμορφωτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Μία εξ αυτών είναι η συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Πάτρας «ο Αιμοδότης» για την οργάνωση μίας επιστημονικής ενημέρωσης σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και την προσφορά του ανέξοδου ανθρώπινου δώρου, του αίματος, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η ημερίδα έχει στόχο την προσέλκυση νέων μελών και την ενημέρωση των παλαιότερων σε μια περίοδο που οι ανάγκες για αιμοδοσία είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι ασθενείς με Θαλασσαιμία.

Να σημειωθεί ότι αυτή η αλληλένδετη σχέση των εθελοντών Αιμοδοτών Πάτρας «Ο Αιμοδότης» και του Συλλόγου Πρόληψης & Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) «ΠΑΤΡΑ ’82» οδήγησε στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα οφέλη της δωρεάς αίματος και την ανάδειξη της επιτακτικότητας για Εθελοντική Αιμοδοσία.