Απάντηση στις επικρίσεις της ΝΔ ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε πρόσφατα αφορά χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι καμιά πρόσληψη δεν γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και ότι το όλο θέμα αφορά κυρίως συμβασιούχους και εποχικό προσωπικό στους δήμους.

«Θα είχε νόημα αυτό που λέτε εάν μιλούσαμε για νέες προσλήψεις. Καμιά πρόσληψη δεν γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Καμιά νέα πρόσληψη δεν κάνουμε. Δεν υπάρχουν προεκλογικές προσλήψεις αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Αυτό που κάνουμε αφορά πρώτα τους συμβασιούχους, και το εποχικό προσωπικό και λέμε ότι για αυτή τη διαδικασία δεν ισχύει ο προεκλογικός περιορισμός . Αυτός ο περιορισμός δεν αφορά μόνο την περίοδο από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι τα αποτέλεσμα τους αλλά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι λογική εξαίρεση από την αναστολή γιατί μεσολαβεί ένα διάστημα έξι μηνών που είναι κρίσιμο για βασικές λειτουργίες της αυτοδιοίκησης».

Νωρίτερα ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ανέφερε πως με αυτό το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στα καλύτερα του και κλείνει ξεκάθαρα το μάτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

«Ερχόμαστε στην αποθέωση. Αποθέωσις. Εναν τίτλο θα διαβάσω μόνο. Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών. Γιατί θεσπίστηκε αυτή η έρμη η αναστολή προσλήψεων; Είχε γίνει για να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση των προσλήψεων από το κόμμα που τις κάνει ενόψει εκλογών. Η αναστολή προσλήψεων γίνεται για να μη φαλκιδεύεται το αποτέλεσμα των εκλογών. Όλο αυτό το κεφάλαιο είναι μόνο εξυπηρετήσεις. Είμαστε στην παλιά καλή εποχή. Είναι απίστευτο. Καταστροφή. Λες και δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα».