Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, γεγονός που τον ανάγκασε να απέχει από όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες για αρκετό καιρό. Ο ίδιος μιλάει σήμερα για εκείνη την περίοδο -και μάλιστα, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός- στην εκπομπή «Ελένη» και τη Νάνσυ Παραδεισανού, όπως αναφέρει το zappit.

«Είχα μια ιστορία πέρυσι με την υγεία μου, όπου επειδή αναγκάστηκα να απέχω από όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες για μεγάλο διάστημα και είχα πάρει κορτιζόνη για ένα μήνα, μετά έπρεπε να το πάρω το πράγμα από την αρχή. Έπρεπε να αρχίσω να περπατάω και να γυμναστώ για να δυναμώσω. Έχασα 24 κιλά λίπους, από τα οποία τα 10 ήταν βάρος και τα υπόλοιπα τα έκανα μυς.

Ήταν ένα πρόβλημα υγείας το οποίο μου δημιούργησε μια παράλυση από την αριστερή πλευρά, από τη μέση της πλάτης μέχρι το πόδι. Λύθηκε με την κορτιζόνη, κάτι που με επιβάρυνε. Επειδή είχαν ακυρωθεί οι μυς μου, έπρεπε σιγά σιγά να ξαναχτίζω το σώμα μου. Μου προέκυψε από τη μία στιγμή στην άλλη. Είχα στη διάθεσή μου 24 ώρες μέχρι τι ακριβώς είναι. Οι 24 ώρες μπορεί να είναι τεράστιος χρόνος. Περνάει όλη η ζωή από μπροστά σου, σκέφτεσαι τα πάντα, τι έχεις κάνει λάθος, τι έχεις κάνει σωστά, τι θα μπορούσες να κάνεις», εξομολογείται ο Κρατερός Κατσούλης.