«Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δοκιμάστηκε και δεν μπορεί». Με αυτήν τη φράση ο Κώστας Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρνουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι κάτω από τη βάση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και μέχρι τις 31/12/2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι κάτω από τη βάση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Δύο χρόνια πριν την επίσημη λήξη του προγράμματος και πέντε χρόνια μετά την έναρξή του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απορροφήσει μόνο το 23,8% των πόρων που έχει στη διάθεσή της γεγονός που την τοποθετεί στην όγδοη θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

Είναι προφανής η αδυναμία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής για να οργανώσει ακόμα και τα αυτονόητα, δηλαδή την απορρόφηση των πόρων που έχει στη διάθεσή της.

Εξίσου προφανής είναι πλέον και η ανάγκη μιας πολιτικής αλλαγής στην ηγεσία της Περιφέρειας. Οι απερχόμμενοι δοκιμάστηκαν και αδυνατούν. Πρέπει να φύγουν και αυτήν την αναγκαιότητα έρχεται να υπηρετήσει η παράταξή μας».