Σε έξαρση ήταν και το φετινό τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού η πώληση μαυροδάφνης από πλανόδιους πωλητές που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία του κέντρου της Πάτρας. 

Σε σημεία που γινόταν, ειδικότερα το Σάββατο και την Κυριακή ένας συνωστισμός. Οι πλανόδιοι είχαν στήσει πάγκους στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και στην Γεροκωστοπούλου.

Μάλιστα, στην πλατεία Γεωργίου όπου τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, επικρατούσε πανικός και γινόταν το αδιαχώρητο, κάποιοι είχαν βάλει πάγκο ακόμα και μέσα στο κέντρο της πλατείας, δίνοντας μαυροδάφνη με το... κιλό.

Λίγα μέτρα πιο πέρα από το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου όπου αρκετοί νεαροί ήταν σε κατάσταση αναισθησίας, παίρνοντας τις πρώτες βοήθειες από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. 

Ψυγεία έξω και πάγκο είχαν βάλει και ορισμένα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται κοντά σε σημεία που επικρατούσε πανικός. Η τιμή της μαυροδάφνης κυμαινόταν ανάλογα με που θα την έπαιρνε κάποιος. 

Ξεκινούσε από το 1,5 ευρώ και έφτανε τα 2,5 το μπουκάλι. Δεκάδες ήταν οι νεαροί και οι νεαρές που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Πάτρας με ένα μπουκάλι στο χέρι. Άλλοι πάλι αντί για μαυροδάφνη ήταν ένα κουτάκι μπύρας από το περίπτερο. 

Το φαινόμενο της πώλησης μαυροδάφνης και αλκοόλ, αμφιβόλου ποιότητας από πλανόδιους πωλητές που προσπάθησαν να βγάλουν ένα κέρδος μέσα από τον πανικό και τον συνωστισμό που γινόταν σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, επικράτησε και κυριάρχησε και φέτος στο Πατρινό Καρναβάλι.

Αντίθετα, δεν είδαμε τόσες πολλές υπαίθριες ψησταριές από πλανόδιους, παρά μόνο από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μαγαζιά που έχουν μία σχέση με τον χώρο. 

Το ερώτημα βέβαια σε ότι αφορά το θέμα της πώλησης μαυροδάφνης και γενικότερα αλκοόλ είναι αν έγιναν οι αντίστοιχοι έλεγχοι κατά την διάρκεια του τριημέρου στους πλανόδιους πωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους τους.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι τα περιστατικά μέθης φέτος ξεπέρασαν τα 300 και το γεγονός αυτό σχετίζεται άμεσα με το όλο φαινόμενο των πάγκων.