Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς περιμένουμε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 8 βαθμούς), 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο με εντάσεις 10 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Βόρειο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και ενισχυμένο βαρδάρη περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.