Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 140 γρ. γάλα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα + έξτρα για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 30 γρ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φρούτα εποχής της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  • Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για 5 λεπτά, μέχρι το ψωμί να απορροφήσει το μείγμα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τις αυγοφέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε πιάτα, τις αλείφουμε με το ταχίνι, και τις σερβίρουμε με τα φρούτα και το μέλι, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com