Συστατικά
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. γλυκού κύμινο
  • 1½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ¼-½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 2-3 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • πιπέρι
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1½ φλ. ρεβίθια βρασμένα
  • 200 gr σπανάκι
  • 1 χούφτα ψημένο αμύγδαλο φιλέ
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • βρασμένο ρύζι για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε το κρεμμύδι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το κύμινο, την πάπρικα και το καγιέν να καβουρδιστούν για ένα λεπτό.
  • Ρίξε στο τηγάνι τον πελτέ να αρωματιστεί για δύο λεπτά και πέρασε τις ντομάτες κονκασέ από το μπλέντερ να πολτοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε και αυτές στο τηγάνι με αλάτι και την ζάχαρη και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
  • Ρίξε πιπέρι στην σάλτσα και τα ρεβίθια και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και το σπανάκι στο τηγάνι, κλείσε με το καπάκι και άφησε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
  • Σέρβιρε συνοδεύοντας με το βρασμένο ρύζι.