Το Πατρινό Καρναβάλι 2019 τελείωσε για να δώσει τη θέση του στο Πατρινό Καρναβάλι 2020. 

Ένα καρναβάλι που χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν ένα από τα καλύτερα από πλευράς προσέλευσης κόσμου και συμμετοχής καρναβαλιστών και που για ακόμα μια χρονιά έβγαλε την Πάτρα από τους ρυθμούς της και πρόβαλε την πόλη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. 

Η τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού έγινε παρουσία χιλιάδων επισκεπτών και καρναβαλιστών που βρέθηκαν από νωρίς στο μώλο της Αγίου Νικολάου, με τον Κώστα Πελετίδη να κηρύσσει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και να δίνει την εντολή για να καεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος που βρισκόταν ήδη μέσα στη θάλασσα του παλαιού λιμανιού. 

"Νέες και νέοι, μη σκύβετε το κεφάλι, η ζωή είναι χαρά και όχι τιμωρία. Μπορείτε να τα ανατρέψετε όλα" τόνισε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο δήμαρχος, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού έκανε τη δική του αναφορά, μιλώντας  για το θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού. 


Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κάηκε υπό τους ήχους του "Καραγκιόζη" του Διονύση Σαββόπουλου. Στη συνέχεια τα πυροτεχνήματα που πετάχτηκαν στον ουρανό της Πάτρας έκαναν τη νύχτα - μέρα και άφησαν τον κόσμο με το στόμα ανοικτό, με τα χρώματα που δημιούργησαν, αλλά και τους σχηματισμούς που έκαναν.

Για είκοσι λεπτά περίπου τα πυροτεχνήματα έδωσαν έναν εντυπωσιακό τόνο στην εκδήλωση και στο φινάλε τους έγραψαν το Πατρινό Καρναβάλι 2020 στον ουρανό. Αρκετά εντυπωσιακή ήταν και η αναπαράσταση που έκαναν ο Χρήστος Πατρινός και οι εθελοντές ηθοποιοί μαζί με τους χορευτές- ακροβατές του Κινέζικου Δράκου παντρεύοντας, το παραδοσιακό αυτό δρώμενο της Κίνας με το δικό μας Καραγκιόζη.


Τη σκυτάλη πήραν οι Locomondo οι οποίοι με το που ανέβηκαν στη σκηνή, σκόρπισαν τον ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο που έστησε ένα υπαίθριο πάρτι αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο το Πατρινό Καρναβάλι. Το πάρτι και το γλέντι θα συνεχιστεί σε όλη την πόλη μέχρι το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας. 

Δείτε φωτογραφίες: