Ο Μάρτιος έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες και έχει κάνει ποδαρικό με έναν απίστευτα ζεστό και super ανοιξιάτικο καιρό. Για πρώτος μήνας της Άνοιξης έχει κάνει εκπληκτικές ημέρες μέχρι στιγμής και εμείς δεν χορταίνουμε να βγαίνουμε και να καθόμαστε στον ήλιο. Μαζί όμως με την άνοιξη, τον ήλιο και την καλοκαιρία, έχουν αρχίσει να έρχονται και οι εποχιακές αλλεργίες.

Και πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος.

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εποχή για εσένα αν έχεις αλλεργίες, όμως σου έχουμε 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να την αντιμετωπίσεις, όπως αναφέρει το queen.

#1. Κάνε μπάνιο

Κάθε φορά που επιστρέφεις στο σπίτι σου μετά τη δουλειά ή τη βόλτα φέρνεις μαζί σου μικρά κομμάτια από τον έξω κόσμο. Όταν βρίσκεσαι έξω τα ρούχα, τα παπούτσια, τα μαλλιά και το δέρμα σου γεμίζουν με μικροπράγματα που βρίσκονται έξω, από όλα τα μέρη που ενδεχομένως πέρασες. Μόλις επιστρέψεις λοιπόν, άλλαξε τα ρούχα σου και αν δεν χρειάζονται πλύσιμο, τίναξέ τα για να φεύγουν τα αλλεργιογόνα. Επίσης άφηνε πάντα τα παπούτσια σου στην πόρτα.

#2. Φόρεσε μάσκα

Θα κρατήσει τα αλλεργιογόνα από το να μπουν στους αεραγωγούς σου, όταν δεν μπορείς να αποφύγεις ορισμένους παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες, όπως όταν εργάζεσαι στην αυλή ή χρησιμοποιείς τα μέσα μεταφοράς όπου υπάρχει πολύς κόσμος. Μία μάσκα είναι διαθέσιμη στα περισσότερα φαρμακεία και καταστήματα ιατρικής προμήθειας και μπλοκάρει το 95% των μικρών σωματιδίων, όπως η γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.

#3. Να τρέφεσαι υγιεινά

Σε μια μελέτη, τα παιδιά που κατανάλωναν πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς - ιδιαίτερα σταφύλια, μήλα, πορτοκάλια και ντομάτες - είχαν λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας. Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τη σύνδεση, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια υγιεινή διατροφή είναι καλή για όλο σου το σώμα. Πρόσθεσε τουλάχιστον ένα φρέσκο φρούτο και λαχανικό σε κάθε γεύμα σου.

#4. Πιες περισσότερα υγρά

Εάν αισθάνεσαι αποπνικτικά ή έχεις συνάχι από την αλλεργία, πιες περισσότερο νερό, χυμό ή άλλα μη αλκοολούχα ποτά. Το επιπλέον υγρό μπορεί να μειώσει τη βλέννα στη ρινική σου κοιλότητα και να σε ανακουφίσει. Ζεστά υγρά όπως τσάι, ζωμό ή σούπα έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα: τον ατμό.