Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου 2019. Από τις απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22 , στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα στραφούν σε νότιους μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.