Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έξι ρομπότ «Scout» θα παραδίνουν πακέτα και δέματα σε πελάτες σε γειτονιά της Ουάσινγκτον. Κάθε ρομπότ είναι μια μπλε συσκευή με έξι τροχούς. Οι συσκευές τροφοδοτούνται με μπαταρία και το μέγεθός τους είναι ίσο με αυτό ενός μικρού ψυγείου ενώ έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν αυτόματα τα δέματα.

Τα ρομπότ κινούνται κατά μήκος των πεζοδρομίων με ρυθμό περπατήματος. Στην κορυφή της συσκευής υπάρχει μια μικρή πόρτα την οποία οι πελάτες μπορούν να ανοίξουν και να πάρουν το δέμα τους.

Δεν είναι σαφές πώς τα ρομπότ θα επαληθεύουν την ταυτότητα του χρήστη, αλλά εικάζεται ότι οι χρήστες θα απαιτείται να εισάγουν έναν κωδικό στην οθόνη αφής της συσκευής, προτού μπορέσουν να πάρουν το δέμα τους, όπως αναφέρει το perierga.

Προς το παρόν, οι συσκευές Scout θα παραδίδουν πακέτα από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ημέρας, επεσήμανε ο Sean Scott, αντιπρόεδρος της Amazon, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «οι συσκευές θα ακολουθούν αυτόνομα τη διαδρομή παράδοσής τους, αλλά αρχικά θα συνοδεύονται από έναν υπάλληλο της Amazon».

Η τεχνολογία πίσω από τις συσκευές εξασφαλίζει ότι θα μπορούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να κινούνται στα πεζοδρόμια χωρίς να εμποδίζουν την έλευση πεζών ή κατοικιδίων. Ο Scott πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε νέο στοιχείο προκύψει από την πρώτη δοκιμασία των Scout για να «προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στις παραδόσεις των πελατών».