Για συνειδητά ψέματα στην ιστορία με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, κατηγορεί η ΝΔ το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ χαρακτηρίζει φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου περί πργαμματισμένου ανεφοδιασμού του κυβερνητικού αεροσκάφους του Νικολάς Μαδούρο και θέτει προς απάντηση τρία ερωτήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Οι σημερινές αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” και του “Ελεύθερου Τύπου” για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα. Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, το Μαξίμου οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:

Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;
Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιον λόγο;
Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;
Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».